Håper på utvikling av uten konflikter
Christin Kristoffersen, en av foredragsholderne på «Plankton – fra Barentshavet til Paris», har blitt intervjuet av elever.

Håper på utvikling av uten konflikter

Elever ved videregående skole i Honningsvåg, har jobbet videre med «Plankton – fra Barentshavet til Paris» etter at seminaret ble arrangert.
Lokal
Publisert : 22.05.2017 01:19

Elvene i 1 AAA ved Nordkapp videregående intervjuet Christin Kristoffersen i Arctic Advocacy Group, i forbindelse med seminaret «Plankton – fra Barentshavet til Paris» som ble arrangert i Honningsvåg den 27. april. 

Hva går jobben din ut på?
--Det er arktisk rådgivning

Hva inspirerte deg til å engasjere deg?
--Når jeg ble ordfører i Arktis, så jeg at det var et veldig stort hull mellom lokal utvikling og sentrale reglene og jeg så at var veldig mange lokalsamfunn som trengte hjelp med det vi kaller tolkning av store strategier og hva det betyr for oss og hvordan lokalsamfunn kan få til noen ting med å argumentere seg inn i nordområdets strategier. 

Hva håper du blir å skje med Arktis i fremtida?
--Arktis er jo den siste verdensdelen som vi utvikler og vi kan jo ha lært noe fra resten av verden som vi har utviklet opp i gjennom årene. Vi har lagd ufattelig mye naturkatastrofer i prosessen. Jeg håper jo at vi skal klare å utvikle Arktis uten konflikt å uten å utnytte andre folk, sånn som England gjorde med å hente ut ressurser fra Afrika og India osv. vi håper at vi skal gi makta til utviklingen til oss som bor her, og at vi skal bruke den klokt. 

Hva frykter du blir det verste som kan skje med Arktis hvis vi ikke oppnår dette målet?
--Vi er inne den fasen der alle konkurrerer med å være klokest når det gjelder å tenke bærekraft og bevare Arktis å utvikle det. det er en slags konkurranse mellom politikerne i verden. Det problemet med sånne som Trump, han er negativt konkurranse innstilt og mener at klimaet bare er en kinesisk oppfinnelse. Hvis han begynner å kjøre et eget løp i Arktis, så må Putin følge med. Plutselig så får vi en ressurs utnyttelses kamp i Arktis istedenfor den måten vi bruker Arktis nå. Alle arktiske strategier er jo veldig klimavennlig og bærekraftig. Hvis Trump leder an en utvikling nå hvor han ikke bryr seg om både politiske og miljøvennlige utveier, så blir det å oppstå en ressurs utnyttings kamp som vi har sett i resten av verden. Så jeg føler at vi på en måte står i et slags veiskille. Barack Obama prøvde jo å lage regler for oljeog gass utviklingen men det virker som Trump sine intensjoner er å rive ned alt Barack Obama oppnådde, og noen sinne har gjort. Så hvis den negative typen konkurranse innstilling vinner, så er faren der for at vi ødelegger siste sjanse på utvikling av den gjenstående verdensdelen.

Har du noe mer du vil legge til?
--Det som er litt artig er at når det var kongress møte, så ble mitt lille firma dratt frem på talestolen i Washington. Det sier litt om det å tenke utvikling i fra grunnen av. Og hvor mye det har å si, for da ble det sagt at man er så usikker på hva USA og Trump vil gjøre med fremtiden og da er det enda viktigere enn noen sinne å gjøre sånn som oss, å tenke utvikling av Arktis fra lokalsamfunnet. Når vi snakker om globale trender så glemmer vi at det er vi som lager dem, og uten vår atferd så blir det ikke noen global trend fordi de lages av tusen forskjellige lokale samfunn. Jeg oppfordrer også alle til å søke Parag Khanna, fordi han snakker veldig om verden med helt andre tanker på en morsom måte, noe som vi trenger i dag. Det er litt greit med variasjon og jeg håper at Trump gjør noe veldig dumt slik at han blir avsatt, sier Christin Kristoffersen i et intervju med elever etter seminaret som ble arrangert på Turn. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS