Ruspolitisk pris til Petter Nyquist
«Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp». (Skjermdump fra TV2 Sumo)

Ruspolitisk pris til Petter Nyquist

Programskaperen som har vært aktuell med serien «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp», fikk fredag Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid 2017.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 12.05.2017 20:00

Petter Nyquist alias Petter Uteligger, har de siste månedene vært aktuell på TV2 med serien «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp». 

Gjennom episodene har vi fått følge Petter og åtte mennesker med ulike tilknytninger til rusmiljø ut på et rusfritt eventyr til Nordkapp-platået. 

Fredag fikk Petter Nyquist Fagrådets pris for godt ruspolitisk arbeid 2017. Fagrådet mener TV- programmene som Nyquist har skapt de siste årene, har vært en sterk bidragsyter til ruspolitisk debatt. Med sitt engasjement, sin varme og likeverdige tilnærming har han bidratt til å øke kunnskapen om avhengighet og motivert mange, til å møte folk med rusproblemer og deres pårørende, med et mer åpent sinn. Programmene har skapt et større rom for å diskutere samfunnets reaksjoner på avhengighet. Hjelp framfor straff har blitt grundig diskutert i de fleste politiske partier denne våren.

Hva er ruspolitisk pris?
For femte gang delte Fagrådet ut ruspolitisk pris. Prisen er som før heder og ære fra rusfeltet og ikke minst et flott glasskunstverk av Aino Jensen. Fagrådet opprettet prisen for godt ruspolitisk arbeid i 2013 for å øke interessen og bevisstheten rundt det ruspolitiske arbeidet. Prisvinneren skal være en person som har bidratt eller bidrar til å sette ruspolitiske spørsmål på dagsorden. Det er ansatte og ledere i medlemsvirksomheter i Fagrådet som har forslagsrett.

Tidligere vinnere av prisen er Laila Dåvøy, Erna Solberg, Thorvald Stoltenberg og Astrid Renland. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS