Fiskejuks blir ikke avslørt på en skjerm
Arne Martin Luther, tidligere regiondirektør i direktoratet, mener elektronisk dagbok, apper og landingsforskrifter, ikke har bidratt til noe. (Illustrasjonsfoto)

Fiskejuks blir ikke avslørt på en skjerm

Fiskeridirektoratet sliter med det samme nå som tidligere, ifølge Arne Martin Luther.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 14.05.2017 09:45

Tidligere regiondirektør mener Fiskeridirektoratet må være tilstede når fisk blir levert. 

--Skal Fiskeridirektoratet avsløre fiskejuks må de være til stede der det landes fisk og når det landes fisk. Det sier Arne Martin Luther, tidligere regiondirektør i direktoratet, til Fiskeribladet.

--Når selv «ufaglærte» folk i Riksrevisjonen skjønner hvor dårlig kontrollen i fiskerinæringa er, er det på tide at fiskeridirektør Liv Holmefjord kommer med noe mer konkret enn vage løfter. Det sier en engasjert Luther.

Selv var han regiondirektør i Troms fram til 2008, og han mener Riksrevisjonens kritikk av Fiskeridirektoratets kontrollinnsats i sør, bekrefter at etaten fortsatt sliter med de samme problemene som før.

--Egentlig er det en fallitterklæring, sier Luther.

Det samme i nord
--Hadde man undersøkt forholdene i nord, ville konklusjonen blitt akkurat den samme. Fiskeridirektoratet er for lite til stede når fisken landes, det er for lite folk på kontroll, og det kontrolleres ikke grundig nok. Det sier Arne Martin Luther. 

Luther mener elektronisk dagbok, apper og landingsforskrifter ikke har bidratt til noe som helst. 
--Det kan man heller ikke vente når innmeldingene ikke følges opp ute i felten. Skal man avsløre juks i denne næringa, kan man ikke bare sitte og se på en skjerm på et kontor, sier Luther.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS