Øst-Finnmark regionråd er bekymret for papiravisen Finnmarken
Øst-Finnmark regionråd frykter avisen Finnmark kan dø. (Arkivfoto, foto: Bernt-Aksel Jensen)

Øst-Finnmark regionråd er bekymret for papiravisen Finnmarken

Øst-Finnmark regionråd frykter for framtiden til Finnmarken.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 11.05.2017 11:00

Regionrådet har registrert at flere Amedia-aviser kutter i utgivelsesfrekvensen på papir. Sist ute var Rjukan Arbeiderblad og rett før det Rana blad. 

--Vi er bekymret for at dagbladet Finnmarken og Finnmark Dagblad vil komme til å gjøre det samme. En redusert utgivelsesfrekvens vil kunne være dødsstøtet for Finnmarken som papiravis.

Salget av avispressa fra Finnmarken i Vadsø til Trykkeriservice i Lakselv kan tyde på at papirutgaven av Finnmarken ikke har særlig høy prioritet. Det registreres etter dette at nyheter blir «gamle» på veien fra trykkeri i Alta til publikum i Øst-Finnmark etter nedleggelsen av trykkeriet i Vadsø.

--Finnmarken er en viktig samfunnsaktør som setter dagsordenen i mange viktige saker for kommunene og innbyggere i øst. Når man ser de negative konsekvensene av NRK Finnmark sin reduserte tilstedeværelse i Vadsø og Øst-Finnmark, med færre saker og mindre oppmerksomhet rundt den østlige delen av fylket, så er vi svært bekymret for vårt mediemangfold.
Øst-Finnmark regionråd er opptatt av å beholde journalistene i Finnmarken lokalt i Øst-Finnmark med en selvstendig redaksjonell ledelse og at papiravisa holder dagens utgivelsesfrekvens, skriver Øst-Finnmark regionråd i uttalelsen. 


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS