Er advokatbistand for dyrt?
Jens Johan Hjort, leder i Advokatforeningen.

Er advokatbistand for dyrt?

Jens Johan Hjort svarer på kritikken om kostbare advokater for finnmarkinger.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.04.2017 11:00

Selskapet Clerks hevder finnmarkinger har for kostbare advokater. Advokatforeningen svarer på priskritikken. 

--Denne oppfatningen er ikke bare gal, men også en fare for rettssikkerheten. Den gjør nemlig at folk som burde ha oppsøkt advokat for å ivareta sine interesser, unnlater å gjøre det. La meg derfor nyansere bildet. De fleste advokater som har privatpersoner som klienter, fakturerer rundt femten hundre kroner i timen. Dette er selvsagt mye penger. Jeg våger likevel den påstand at prisen er sammenlignbar med andre næringsdrivende med stort ansvar og høy utdannelse – som revisorer, tannleger med mer. Det skriver Jens Johan Hjort, leder i Advokatforeningen, i et innlegg Radio Nordkapp har fått fra Advokatforeningen. 

Så blir spørsmålet; hvor mange timer tar saken din? Er det ikke slik at advokater fakturerer med gaffel? Nei, alle advokater er underlagt Regler for god advokatskikk. Disse understreker at advokatenes betaling skal stå i rimelig forhold til oppdragets art, hvilke verdier saken gjelder, betydningen for klienten, resultatet av oppdraget mm. Skjer ikke dette, kan klienten klage til disiplinærmyndighetene – gratis, ifølge Hjort. 

Jens Johan Hjort mener at i et høykostland som vårt, vil det nok aldri bli rimelig å gå til advokat. Det er likevel viktig at folk har realistiske forestillinger om hva advokatbistand koster, og ikke lar seg skremme av myter og usannheter. Folk bruker advokat for å sikre sine økonomiske verdier og andre viktige rettslige interesser. Å ikke gjøre dette, kan også ha sin pris, skriver lederen i Advokatforeningen. 

Hele innlegget ligger på pressemeldinger i Radio Nordkapps portal






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS