Advarte mot dumping av gruveavfall fra landsmøtet talerstol
Guro Vollan Nilsen, leder i Finnmark AUF, på landsmøtet i Arbeiderpartiet.

Advarte mot dumping av gruveavfall fra landsmøtet talerstol

Vollan Nilsen innlegg fra talerstolen handlet om gruveavfall.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.04.2017 17:44
Sist oppdatert : 21.04.2017 18:43

Guro Vollan Nilsen fra Nordkapp og leder i Finnmark AUF, advarte mot dumping av gruveavfall, fra talerstolen på landsmøtet i Arbeiderpartiet. 

--Å åpne for dumping av gruveavfall vil være en trussel for de fine fjordene vi har i Norge.  Dette har blitt prøvd før i Repparfjorden i Finnmark, i perioden 1972 til 1979. Torsk, sei, sild og mer ble forgiftet og mer eller mindre forsvant fra fjorden. Det var nedgang i laksefangstene som ikke tok seg opp før syv, åtte år senere. Torsken som ble fanget der var ikke spisende og man kunne kjenne kjemikals smak, spesielt i levra på torsken. Noe som gjorde at det var svært vanskelig å få solgt fisken. De som drev med garnfiske i fjorden fikk opp grå fisk, som knaset når man skar i den, sa Guro Vollan Nilsen. 

Det er, ifølge Vollan Nilsen, fem land som tillater sjødeponi og Norge er ett av landene. 

--Vi må stå på folkens, vi må tørre å si nei. Vi må tørre å følge de landene som har forbud mot sjødeponi. Vi kan ikke godta at fjordene blir brukt som en søppelplass for gruveindustrien. Er det virkelig sånn at vi skal kildesortere slik at matavfall går i grønn pose og giftig gruveavfall skal gå i uerstattelige fjorder? Det spørsmålet stilte Vollan Nilsen til landsmøtet. 

Hele innlegget, ligger på pressemeldinger i Radio Nordkapps portal
 

Arbeiderpartiets YouTube kanal


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/helse-og-omsorgssjef0418/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS