Fjernet alle fiskerihavnene
Kari Lene Olsen, leder i Nordkapp Arbeiderparti. (Foto: Ekaterina Golitsyna)

Fjernet alle fiskerihavnene

Arbeiderpartilederen i Nordkapp vil ha økt satsing på fiskerihavner i Nasjonal transportplan.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 11.04.2017 17:28

Kari Lene Olsen, leder i Nordkapp Arbeiderparti, ønsker en satsing på fiskerihavner langs kysten. 

--Nasjonal transportplan må være en strategisk plan for å bygge hele landet. Viktige prosjekt på bane, veg og sjø, har som oppgave å gjøre det lettere å reise, frakte varer og drive næringsutvikling i hele landet. Det er svært uheldig at flere tidligere vedtatte prosjekt blir utsatt, sier Kari Lene Olsen. 

--I forslaget til Nasjonal transportplan for 2018 til 2023 fra Høyre/FrP-regjeringen er alle fiskerihavner med en prosjektkostnad under 50 millioner kroner tatt ut. Det er svært uheldig for Finnmark med fiskeri som hovednæring. Tidligere vedtatte prosjekt i Kjøllefjord, Mehamn, Breivikbotn, Kamøyvær, Skarsvåg, Gjesvær, Sørvær, Kiberg, Gamvik og Svartnes, er tatt ut. Verdiskapningen av fiskeriene er avhengige av at det blir satset på kysten og fiskerihavner, sier Olsen. 

Arbeiderpartiet krever en kraftfull satsing på kysten. Norge er en havnasjon og ressursene i havet blir og er sentral for framtidig verdiskapning og arbeidsplasser. Derfor mener Arbeiderpartiet at vi trenger satsing på havnetiltak, fiskerihavner og godsoverføring til sjø.

Olsen er veldig fornøyd med at Skarvbergtunnelen ligger inne i Nasjonal transportplan fra 2018. 


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS