Maksimalt uheldig
Åsleik Rannestad, fungerende teknisk sjef i Nordkapp, mener vi var heldige som fikk et brudd i et område der det ligger kabler.

Maksimalt uheldig

Det er brannberedskap i de områdene som ikke har vann.
Radio Vannlaus
Raymond Elde
Publisert : 10.04.2017 13:22

Åsleik Rannestad, fungerende teknisk sjef i Nordkapp kommune, mener vi var maksimalt uheldige ved bruddet på hovedvannledningen. 

--Da vi først fikk brudd på hovedvannledningen var det maksimal uflaks at bruddet skjedde under høyspentkabelen til Honningsvåg, sier Åsleik Rannestad til Radio Nordkapp. 

--Hadde bruddet vært et sted uten kabler, kunne vi hugget bort den frosne jorda uten problem. Skaden ville vært utbedret mye raskere, men kablene gjør at vi må tine området, sier Rannestad. 

--Vi har det mest moderne tineutstyret. Jeg tror ikke det er noe å hente i andre kommuner. Vi må ta tiden til hjelp. Jeg håper vi kan starte gravearbeidet på onsdag, sier Rannestad.

--Det er et kostnadsspørsmål å legge nye vannledninger. Vi er allerede i gang med å utrede forsyningssikkerheten til Honningsvåg, sier Rannestad.

--Det er høyst beklagelig at folk har fått fylt kjellere med vann. Dem det gjelder må ta kontakt med sitt forsikringsselskap, sier Rannestad.

--Vi har brannberedskap i de områdene hvor det ikke er vann. Tankvogna er i beredskap og den kan vi bruke. Vaktmesterkorpset hjelper til og kjører vann til Nordkapp helsesenter, sier Rannestad.


Annonse:
https://stillinger.headvisor.no/nordkappkommune/helse-og-omsorgssjef0418/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS