Pris til fyrhistorisk forening
Hestskjær Fyr (Foto: Marianne Johnsen)

Pris til fyrhistorisk forening

EUS kulturminnepris / Europa Nostra prisen i kategorien «Spesiell innsats» tildeles Norsk Fyrhistorisk Forening.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 05.04.2017 23:30

Denne prisen blir ofte omtalt som «Oscar-prisen» innenfor kulturvernsektoren og det er svært gledelig at bevaringen av norske fyrstasjoner er blitt lagt merke til også ute i Europa.

I juryens begrunnelse står det blant annet at «Denne dedikerte organisasjonen har lyktes med å bevare Norges fyrstasjoner som en del av Europas maritime kulturarv»

Klima og miljøminister Vidar Helgesen uttaler: «Dette er en stor dag for norsk kulturminnevern. Det at hele to av prisene i år går til norske prosjekter viser at vi gjør mye bra for kulturminnene her i landet. Prisen til Norsk Fyrhistorisk Forening er en stor anerkjennelse til deres utrettelige innsats for de viktige monumentene langs kysten.  Statens Vegvesens arbeid med kongeveien over Filefjell er også et glitrende eksempel på bevaring av nasjonens hukommelse. Uten dette engasjementet fra frivillige og betydelige ressurser fra storsamfunnet ville mulighetene til å forstå hvem vi er og hvor vi kommer fra vært sterkt redusert. Jeg vil takke alle frivillige i Fyrhistorisk forening og ildsjelene i Statens Vegvesen for at vi kan overbringe disse viktige vitnesbyrdene til kommende generasjoner»

--«Prisen er både en anerkjennelse av det fantastiske frivillige arbeidet som er gjort på alle landets fyrstasjoner og viktig for vårt arbeid framover. Det er spennende å få arbeidet vårt målt opp mot kulturminneprosjekter i hele Europa. Det gjør selvfølgelig at prisen henger svært høyt og vi er enormt stolt over tildelingen» sier daglig leder i Norsk fyrhistorisk forening Ola Sendstad

Norsk fyrhistorisk forening er en medlemsorganisasjon i Kulturvernforbundet, som består av 24 frivillige kulturvernorganisasjoner med 230 000 medlemmer.

(Pressemelding Nors Kulturvernforening)


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS