Vardø radio blir lagt ned
Vardø radio har vært en bauta for fiskernes sikkerhetskommunikasjon. (Illustrasjonsfoto)

Vardø radio blir lagt ned

De ansatte har fått beskjed om nedleggelsen.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 04.04.2017 11:30

Telenor Kystradio skal moderniseres og digitaliseres. I den forbindelse har ansatte fått beskjed om at stasjonene i Vardø, Florø og Tjøme legges ned fra 1. januar 2018.

Kystradioen har vært en bauta i norsk maritim nød- og sikkerhetskommunikasjon i over 100 år og det skal den fortsette å være. Derfor gjennomfører Telenor en fullstendig oppgradering og modernisering av gammel infrastruktur som i dag gir for liten operativ fleksibilitet. Ved overgang til en fullt ut digitalisert infrastruktur åpnes det nye muligheter for en betydelig mer fleksibel, robust og effektiv drift med færre og større kystradiostasjoner.

--Disse endringene vil gi oss operative gevinster og kostnadsbesparelser som vi trenger for å fortsette å tilby den beste kommunikasjon til sjøs, både for fritidsbåter, yrkesfartøyer og offshoreinstallasjoner, sier direktør for Telenor Kystradio, Terje Hammer.

Fra fem til to likeverdige kystradiostasjoner 
Med bakgrunn i moderniseringen er det besluttet å legge ned de tre minste av dagens fem kystradiostasjoner. Dette berører 22 fast ansatte og 2 midlertidig ansatte ved Vardø, Florø og Tjøme.

Samtidig skal bemanningen økes med til sammen 12 nye stillinger ved kystradiostasjonene i Bodø og Rogaland. Ansatte ved kystradiostasjonene som legges ned vil få tilbud om overføring til de to gjenværende stasjonene. Organisasjonsendringen vil derfor innebære både frivillig flytting og overtallighet.

--Det er ingen enkel beslutning å legge ned arbeidsplassene som er en viktig del av lokalsamfunnet, men vi håper at så mange som mulig ønsker å bli med over til Bodø og Rogaland i de nyopprettede stillingene der, sier Hammer.

(Pressemelding fra Telenor)


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS