Posten kommer med bil fra Tromsø
Widerøes morgenfly til Lakselv har flydd for siste gang, noe som går utover postforsendelser til Porsanger og Nordkapp. (Illustrasjonsfoto)

Posten kommer med bil fra Tromsø

Posten blir forsinket én dag sammenlignet med hva som har vært vanlig.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 03.04.2017 16:00

Når Widerøes morgenfly til Lakselv nå har flydd for siste gang, må posten til Porsanger og Nordkapp kjøres med bil fra Tromsø. I tillegg forsvinner en stilling fra Posten i Lakselv.

At morgenflyet forsvinner får konsekvenser for Posten som til nå har fått sine daglige leveranser av brev og regninger til Porsangers befolkning med denne flyvningen. Posten som skal til Nordkapp har også blitt kjørt ut fra Lakselv, slik at også de rammes, skriver Sagat.

På spørsmål om det ikke vill­e vært mest fornuftig å sende posten med ett av de fire daglige flyene til Lakselv, og derfra videre med bil til Honningsvåg, sier pressesjef i Posten, John Eck­hoff, at de ikke oppretter nye transporter etter at postflyet til Lakselv på morgenen blir borte.

--Vi vil uansett ikke rekke distribusjon av A-post dagen etter innlevering. Vi bruker derfor eksisterende transporter for B-post og pakker fra Tromsø til Alta og videre derfra til Lakselv og Honningsvåg, forklarer Eckhoff.

 Fra nyttår opphører skillet mellom A- og B-post, opplyser han videre.
--Da bruker posten to dager, og i praksis betyr det at vi fremskynder overgangen med åtte måneder med ovenstående løsning.

 A-post til følgende postnummer vil bli forsinket med én dag:
• 9670 – 9692
• 9700 – 9768


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS