Alt klart for videreforedling i Mehamn
Arne Hjeltnes inntar Mehamn gjennom kjøpet av Hermann-bruket. (Foto: Fra Facebook-profilen til Trond Einar Olaussen)

Alt klart for videreforedling i Mehamn

Partene har signert kontrakten.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 03.04.2017 01:19

Arne Hjeltnes har signert kjøpekontrakten på Hermann-bruket i Mehamn. Finansieringen er i boks, og snart er den første ansatte på plass. Senest fra årsskiftet blir det filetproduksjon.

--Nå er det avgjort at vi tar over Hermann-bruket. Begge parter har signert kjøpekontrakten. Den fysiske overtakelsen skjer seinest i juni, bekrefter Arne Hjeltnes overfor iFinnmark.

TV-kjendisen og gründeren er glad for brikkene har falt på plass for selskapet Finnmark Fisk AS. Fra før hadde de distribusjonsavtale, og nå har de avtale med en stor investor også.

Finansiering på plass
--Vi har penger mer enn nok til å kjøpe fabrikken. Kanskje blir det en ny runde overfor investorer for å få mer penger. Det er en god del utstyr som skal kjøpes. Men først må vi få avklart hva dialogen med Innovasjon Norge ender opp med, sier Hjeltnes. 

Kjøpesummen for bruket vil han enn så lenge ikke ut med.

Hjeltnes og de andre involverte i prosjektet følger planene som han tidligere har fortalt om. Det blir ikke bare filetfabrikk, men også produksjon av butikkferdige produkter i delikat innpakning som forteller hvor produktet kommer fra. Senest rundt årsskiftet starter de produksjonen med rundt 50 ansatte. 


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS