Det lønner seg å handle lokalt
Det kan være lønnsomt for næringslivet å handle lokalt, mener Jens-Harald Jensen. (Illustrasjonsfoto)

Det lønner seg å handle lokalt

ElTele ønsker et driftssikkert nett, selv om det har kostet selskapet dyrt.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 27.03.2017 21:59
Sist oppdatert : 31.03.2017 08:20

Jens-Harald Jensen mener kyst-Finnmark ikke blir prioritert av Telenor. 

--I denne bransjen er det kjøttvekten som gjelder. Kyst-Finnmark blir ikke prioritert av Telenor fordi det er få kunder. ElTele har satset på å levere driftssikkert internett også på kysten, sier direktør Jens-Harald Jensen til Radio Nordkapp.

ElTele og InfraNord leier plass i Telenors kystfiber, men har bygget opp nettet slik at trafikken automatisk ble omkoblet da bruddet oppstod utenfor Gjesvær 12. mars. 

--Alle disse reserveløsningene har kostet oss dyrt, men vi har satset på et driftssikkert nett, sier Jensen. 

Mange kjeder har sentralavtaler med Telenor. 
--Jeg ber næringslivet vurdere om det er verdt det. Det å handle lokalt hos InfraNord eller ElTele kan være mest lønnsomt på sikt, sier Jensen. 

--Det burde vært slik at Statnett bygget opp et sentralt fibernett akkurat slik de gjør med strømmen. I dag er det ingen som har ansvaret for et nasjonalt fibernett. Jeg oppfordrer kommunene til å stå på for å få bygget fiber langs vegene til kysten, finansiert av staten, sier Jens-Harald Jensen.

Eltele driver en fiberring i Finnmark basert på kjøp av tjenester fra Ishavslink, som igjen eier egen fiber og samarbeider med Telenors kystfiber.

--Det er med utgangspunkt i store investeringer i utstyr og programmering av tjenester oppå disse fiberkablene (som Ishavslink og Telenor eier) at vi leverer internettaksess i «bulk» til Infranord.
Infranord betaler sannsynligvis mer til oss enn de ville betalt til Telenor for denne tjenesten.
Men disse investeringene som vi har gjort bidrar til at vi klarer å forsyne Infranord på samme kabel som Telenor har tilgang til, samtidig som Telenors kunder er uten nett.
Vi har i tillegg egne folk på vakt 24/7 som sørger for å iverksette tiltak ved slike brudd som vi vet kommer på kystkabelen, sier Jensen


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS