Idrett aktiviserer ikke voksne
Styrke- og utholdenhetstrening har oppslutning hos voksne, mens organiserte konkurranseidretter synker. (Illustrasjonsfoto)

Idrett aktiviserer ikke voksne

Det er synkende oppslutning for konkurranseidretter hos voksne i Norge.
Sport
Raymond Elde
Publisert : 24.03.2017 11:30

Deltakelse i friluftslivsliv og uorganisert trening har fått økt betydning blant voksne, mens færre deltar i organisert idrett og bruker idrettsanlegg. 

Det er Gunnar Breivik, Norges idrettshøyskole, og Kolbjørn Rafoss, Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet, som har utarbeidet rapporten «Fysisk aktivitet; omfang, tilrettelegging og sosial ulikhet». 

Rapporten beskriver og analyserer utviklingen i fysisk aktivitet i den voksne norske befolkningen i perioden 1985-2015, gir oversikt over endringer i bruk av idrettsanlegg for perioden 1999–2015, og ser på ulikheter i fysisk aktivitet knyttet til kjønn, alder, inntekt, yrke, utdannelse etc.

--Rapporten gir en unik innsikt i hvordan måten vi er aktive på endrer seg. Det er viktig innsikt fordi det forteller oss om hvordan vi som samfunn bør tilrettelegge for fysisk aktivitet i befolkningen, sier Jakob Linhave, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, ifølge Helsedirektoratet.no. 

Rapporten viser at ulike former for friluftsliv, samt målrettet styrke- og utholdenhetstrening, har størst oppslutning og har økt mest i perioden 1995–2015. Også risikopregede ungdomsaktiviteter har prosentvis en stor økning, mens andelen voksne som deltar i organiserte konkurranseidretter synker.


Annonse:
https://www.facebook.com/brillehus/
Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS