Klare forsvars-krav fra Finnmark
Runar Sjåstad, fylkesordfører i Finnmark.

Klare forsvars-krav fra Finnmark

Et enstemmig Finnmark fylkesutvalg krever jegeravdelinger, mekanisert stridsgruppe og en styrking av Heimevernets oppgaver i sitt innspill til Landmaktutredninga.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 19.03.2017 09:45

Fylkesordfører Runar Sjåstad er sammen med fylkesutvalget tydelig på at den framtidige landmakten skal ha permanente jegertropper og mekaniserte Hærstyrker i Porsanger. 

--Dette er nødvendig for å vise en landbasert terskel, og sikre økt samtreningen mellom egne og allierte i fylket, sier Sjåstad.

Styrk HV og rekruttskole i Finnmark 
--Vi er også tydelig i vårt innspill på styrking av Heimevernets primæroppdrag og fellesoperative kapasiteter, for å øke kapasiteten i samarbeidet med egne og allierte styrker, sier Sjåstad. 

Runar Sjåstad sier målet også er å utdanne flere ungdommer fra Finnmark og nå styrkemålet på over 2000 HV-soldater. Derfor anbefaler fylkeskommunen å videreføre befalsutdanninga og etablere egen rekruttskole på Porsangmoen for HV med tilpasset førstegangstjeneste

Bestemmer strukturen fram mot 2035
Fylkesordføreren mener det er viktig å være på banen i arbeidet med Landmaktutredninga. Forsvaret skal framlegge studien som beslutningsgrunnlag til Stortinget i oktober 2017. 
--Da avgjøres Hærens og Heimevernets struktur de neste 20 årene, sier Sjåstad.

Sjåstad er optimistisk fordi en troverdig landmakt i Finnmark har bred militærfaglig og politisk støtte. Han er også glad for at et enstemmig fylkesutvalg stemte for innspillet.

Saksdokument, på nettstedet til Finnmark fylkeskommune

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune) 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS