Fylket vil beholde tannhelsetjenesten
Finnmark fylkeskommune åpnet ny klinikk i Vadsø i fjor. (Foto: Finnmark fylkeskommune)

Fylket vil beholde tannhelsetjenesten

Johnny Ingebrigtsen fra Finnmark SV ønsker at fylkeskommunen skal ha ansvaret for tannhelsetjenesten.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 24.02.2017 17:44

Mange er imot at kommunene skal overta tannhelsetjenesten, en oppgave som ligger under fylkeskommunen i dag. 

--Saken om overføring av tannhelsetjenesten fra fylkeskommunene til kommunene er ikke utredet når det gjelder kostnader eller konsekvenser. De involverte er ikke blitt hørt, sier hovedutvalgsleder Johnny Ingebrigtsen (SV) i Finnmark fylkeskommune.

Ingebrigtsen har det politiske ansvaret for den offentlige tannhelsetjenesten i Finnmark. Han sier motstanden mot reformen er stor; kommunene ønsker ikke å overta, fylkeskommunen ønsker ikke å gi den fra seg, KS er imot og de ansatte, deres tillitsvalgte og ledere er imot. 

Fylkeskommunen har bygget fire nye tannklinikker i løpet av de siste fire-fem årene (Kirkenes, Vardø, Kautokeino og Vadsø), og er i dag i gang med å prosjektere nybygg ved Tana Bru, hvor de to klinikkene fylkeskommunen per i dag har i kommunen slås sammen. 

--Vi har god bemanning og yter tjenester av høy kvalitet ved alle klinikkene i fylket. Tannhelsen i befolkningen i Finnmark har vist meget god forbedring de siste ti årene, sier Ingebrigtsen til Radio Nordkapp. 

For små
Ingebrigtsen mener kommunene i Finnmark er for små til å overta tannhelsetjenesten: 

--De må etablere interkommunale tjenenester som vil medføre flere lokale ledere og mer administrasjon. Det vil bli svært dyrt for den enkelte kommune å drifte det som fylkeskommunen i dag gjør for alle klinikkene gjennom gode rammeavtaler med andre fylker på innkjøp, sentralstyrte tjenester innen IT, drift og vedlikehold og fylkesvis koordinering av ledelses- og kompetanseutvikling, sier Ingebrigtsen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS