DAB-hullene må tettes
Øst-Finnmark regionråd mener det er uakseptabelt at kommunesentre er uten DAB-dekning for de kommersielle kanalene. (Illustrasjonsfoto)

DAB-hullene må tettes

Øst-Finnmark regionråd med vedtak om DAB-nettet i Finnmark.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 25.02.2017 03:45
Sist oppdatert : 25.02.2017 09:16

Øst-Finnmark regionråd er fornøyd med at utbygger av DAB har lyttet til en del av innspillene som rådet tidligere har kommet med i forbindelse med utbyggingen av DAB i Øst-Finnmark. Spesielt forbedringen av dekningen i forbindelse med fjellovergangene i Øst.

Det er nå bestemt at FM nettet slås av i Finnmark den 13. desember 2017.

--Vi opplever at det imidlertid fortsatt en god del «hull» i dekningen langs veiene i Øst-Finnmark, som gjør at det ikke er mulig å motta for eksempel NRK P1 via DAB. Det er derfor nødvendig å få på plass noen nye senderpunkt, skriver regionrådet.

I Tanadalen langs E6 er det strekning på 70 kilometer mellom Utsjok til Valjok hvor det er manglende DAB radiodekning. I Sør-Varanger er det alt for dårlig dekning i Pasvikdalen. Dette må utbedres før FM nettes slukkes i desember 2017.

Dekning på havet utenfor kysten må også gjennomgås med tanke på sikkerhet for at fiskeflåten kan motta radio. I forbindelse med uvær har Berlevåg kommune gjentatte ganger ikke kunnet motta NRK på DAB radio, mens FM har fungert. Det er kritisk viktig at senderstrukturen for digitalradio er solid nok til å tåle en normal vinterstorm i Finnmark.

--Vi synes ikke det er akseptabelt at man i kommunesentrene i Båtsfjord, Berlevåg, Gamvik, Lebesby, Nesseby og Vardø, ikke har mulighet til å motta de kommersielle DAB-kanalene. Det er spesielt at hele kommuner blir utelatt fra å være med på økningen av radiotilbudet som resten av landet for ta del i. Finnmark er det fylket med helt klart dårligst arealdekning på de kommersielle DAB-kanalene, skriver Øst-Finnmark regionråd i en uttalelse.

(Vedtatt på Øst-Finnmark regionråd møte i februar)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS