Dramatiske konsekvenser for fosterfamiliene
Karin Andersen og Kirsti Bergstø vil at Stortinget skal be regjeringen fremme forslag om nødvendige endringer for å sikre at fosterforeldre ikke får kutt i trygdeytelser. (Illustrasjonsfoto)

Dramatiske konsekvenser for fosterfamiliene

Én Finnmark-representant ønsker forslag fra regjeringen slik at fosterforeldre ikke får kutt i trygdeytelser.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.02.2017 23:45

Kirsti Bergstø, stortingsrepresentant for Finnmark SV, er én av to representanter som har fremmet dokument 8-forslag om å sikre at fosterhjemsgodtgjørelse ikke gir tap av trygdeytelser for fosterforeldre ved sykdom eller arbeidsløshet. 

--Fosterhjemsgodtgjørelsen er en økonomisk støtte for familier som har fosterbarn boende hos seg. Disse godtgjørelsene gis som en støtte til fosterfamiliene. Det er kjent at Nav ved fosterforeldres sykdom eller arbeidsløshet anser godtgjørelsene som «frilansinntekt», og dermed trekker i trygdeytelser. Dette får dramatiske økonomiske konsekvenser for fosterfamiliene, og kan neppe være godtgjørelsesordningens intensjon. I ytterste konsekvens kan det medføre at sårbare barn mister sin fosterfamilie fordi regelverket gjør det økonomiske umulig for familien å klare seg hvis sykdom eller arbeidsledighet rammer, skriver Karin Andersen (SV) og Kirsti Bergstø i bakgrunnen for representantforslaget som har blitt fremmet. 

Fra Norsk Fosterhjemsforening, samt fra en rekke medieoppslag og direkte henvendelser til Sosialistisk Venstreparti, erfarer forslagsstillerne at fosterforeldre som blir syke, permitterte eller arbeidsledige, trekkes i trygd om de samtidig mottar godtgjørelse som fosterforeldre, ifølge dokumentet på Stortinget.no. 

SV-politikerne ønsker at Stortinget skal be regjeringen snarest fremme forslag om nødvendige endringer for å sikre at fosterforeldre ikke får kutt i trygdeytelser, dersom de blir syke eller arbeidsløse, på grunnlag av fosterhjemsgodtgjørelsen.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS