Staten må ta ansvar for kraftinfrastruktur i Øst-Finnmark
Øst-Finnmark regionråd mener staten må ta ansvar for infrastruktur for kraft. (Illustrasjonsfoto)

Staten må ta ansvar for kraftinfrastruktur i Øst-Finnmark

Uttalelse fra Øst-Finnmark regionråd.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 23.02.2017 05:36

Øst-Finnmark regionråd mener det er et nasjonalt ansvar å sørge for infrastruktur som skal sikre elektrisk kraft til næringsutvikling som kommer. 

Statnett legger opp til utbygging ut i fra forbruk, samtidig som vi ser at vi ikke får til nye etableringer fordi vi mangler kraft. Regionrådet krever derfor at vi snarest kommer i gang med utbygginga av 420 kV-linja fra Skaidi til Varangerbotn slik at Øst-Finnmark knyttes til resten av kraftnettet i Norge. 

Regionen produserer god vindkraft i dag – og flere anlegg kommer – dette kan være løsningen for industriutvikling forutsatt at ledningsnettet både kan håndtere eksport av overskuddskraft og import av kraft i perioder der det er nødvendig. 

Petroleumsvirksomheten vokser i Finnmark. Nye felt er oppdaget utenfor Hammerfest og Øst-Finnmark ser fram til at leteboringa starter i Barentshavet sørøst i sommer. Regionrådet mener det er svært viktig at det stilles krav til oljeselskapene om så stor grad av elektrifisering som mulig gjennom planen for utbygging og drift (PUD).

Øst-Finnmark regionråd vil i sitt arbeid legge vekt på tett dialog med Statnett og stille tydelige krav både i forhold til forsyningssikkerhet generelt og utbygging av kraftnettet spesielt.

(Vedtatt på møtet i Øst-Finnmark regionråd i februar)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS