Færre trålere i nord

Færre trålere i nord

Lokal
Raymond Elde
Publisert : 21.02.2017 11:00

Så langt i år har den norske trålerflåten levert store kvantum i Norges Råfisklags distrikt men nå har mange trålere seilt til Nordsjøen for seifiske.

Fremdeles god fart i omsetningen av fryst fisk, men nå er de fleste av trålerne gått sørover til Nordsjøen i seifiske og det tynnes også i rekken av autolinebåter som fisker i nord. Dermed tar omsetningen av fersk fisk over en stadig større andel av det som leveres fra norske båter.

Kystflåten fikk imidlertid en reduksjon i sine landinger i uke 7, som følge av dårlige værforhold først i uka, og heller ikke fra onsdag og ut uka med tilnærmet fullt utror tok fisket seg opp til nivået i uke 6.

Kraftig reduksjon så langt i år i landingene fra utenlandske båter, der torskekvantumet fra russiske båter er ned fra 15.400 tonn i fjor til 8.500 tonn i år.

Også leveransene fra 2-3 grønlandske trålere som bruker å starte året med fiske i våre farvann, er bare det halve av fjoråret.

Da er det omvendt utvikling i leveransene fra norske båter, der den havgående flåten har økt sin aktivitet og står for 660 millioner kroner av totalen for norske båter på 1,528 milliarder kroner, opp fra 476 mill kroner til samme tid i fjor.
Her har det vært økte torskelandinger fra norske trålere, fra 13.700 tonn i fjor til 16.500 tonn i år, mens autolinebåtene har mindre øking i sine landinger av fryst torsk, fra 5.360 til 5.650 tonn.

Omsetningen av ferskt råstoff fra norske båter, er dermed redusert fra 974 mill kroner i fjor til 869 mill kroner i år. Torsken står for en stor del av reduksjonen i ferskleveransene, fra 49.760 tonn i fjor til 41.180 tonn i år.

Kilde Norges Råfisklag

 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS