Servitøren avgjør hva du spiser
Anders Gustafsson står bak en studie som viser hvordan servitørens utseende påvirket valget av sunn eller usunn mat. (Illustrasjonsfoto)

Servitøren avgjør hva du spiser

Nye resultat fra en studie har blitt presentert.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 14.02.2017 23:30

Utseendet til servitøren kan avgjøre om du velger sunn eller usunn mat, og det uten at du er klar over det.

Anders Gustafsson, som er professor II ved Handelshøyskolen BI og professor ved Karlstads universitet, og forskerteamet rekrutterte 100 kvinnelige studenter til å delta i et eksperiment for å undersøke hvordan servitørens utseende påvirket valget av sunn eller usunn mat. Tidligere studier tyder på at kvinner i større grad enn menn lar seg påvirke av utseendet.

Restaurantgjestene som fikk møte den sunne, sporty servitøren, brukte mer av tiden på å studere de sunne rettene på menyen og endte opp med å velge sunt.

Det samme var tilfellet for de som ble servert av den litt overvektige servitøren. Her ble endog valget tatt enda raskere, viser studien.

Gjestene som møter servitøren som utstråler en utsvevende, usunn livsstil (på andre måter enn å være overvektig), styrer unna de sunne rettene og velger seg en skikkelig burger, pizza eller en av de andre usunne rettene, ifølge Forskning.no

Resultatene av studien er offentliggjort i det vitenskapelige tidsskriftet Psychology and Marketing.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS