Gratis trening for alle
Trond Einar Olaussen , ordfører i Gamvik kommune.

Gratis trening for alle

Gratis trening i kommunale anlegg i Gamvik kommune.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.01.2017 15:45

For andre året på rad er all organisert trening i kommunale anlegg gratis for alle i Gamvik kommune. Som et folkehelsetiltak, skriver Sagat.

--Et liten kostnad som betyr mye for mange, for det er fullbooket hele tiden. Det sier Trond Einar Olaussen (AP) om ordningen som ble innført etter valget i 2015 da han ble ordfører i Gamvik kommune. Ordningen koster kommunen rundt 100.000 kroner i året.

– Og så vidt jeg kjenner til, er Gamvik ganske alene om å gi gratis trening til kommunens befolkning, sier han

Vil fremme folkehelsa
Ordlyden i vedtaket er at organisert fysisk aktivitet i kommunale bygg skal være gratis for alle, men barn og unge skal prioriteres. Dog er kravet at de lag og foreninger som står for treningen, må ha organisasjonsnummer.

--Vi ønsker å fremme folkehelsa, og dette er et godt folkehelsetiltak. Selv om det var debatt før vedtaket ble gjort, sier ordføreren.

Innskjerping
Etter å ha latt folket bruke de kommunale idrettsanleggene i vel ett år og gjort erfaringer på godt og mindre godt, skjerper nå Gamvik kommune regelverket for nøkkelordningen. Ifølge ordfører Olaussen gjøres dette etter antydning til brukerkonflikter og at folk er inne på anleggene til alle døgnets tider.

--I romjula ble det registrert en som var inne og trente alene om natta. Slik kan vi ikke ha det i tilfelle brann eller at folk skader seg. Derfor har vi nå gjort noen endringer på nøkkelordningen, sier ordføreren.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS