Vil satse på nordnorsk litteratur
Geir Ove Bakken, hovedutvalgsleder for kultur, folkehelse og samferdsel i Finnmark.

Vil satse på nordnorsk litteratur

Finnmark, Troms og Nordland går sammen om en nordnorsk litteraturstrategi
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 19.01.2017 20:00

For å sikre ei satsing på produksjon og formidling av nordnorsk litteratur, ber Landselsrådet for kultur i Nord-Norge om at den nordnorske litteraturstrategien gjennomføres i de tre nordnorske fylkeskommunene.
 
Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge består av øverste politisk ansvarlige for kultur i Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommuner, og har sitt mandat forankret i Den nordnorske kulturavtalen. 
Nå anbefaler de at de tre nordnorske fylkeskommunene vedtar den nordnorske litteraturstrategien.
 
--Nordnorsk litteratur er med på å skape identitet og tilknytning til landsdelen og har stor betydning i historisk sammenheng. Den samme litteraturen kan sementere fortellinga om det nordnorske, og må kontinuerlig fornyes. Samtidslitteraturen er av vesentlig betydning for hvordan landsdelen sees og ser seg selv, sier Geir Ove Bakken, hovedutvalgsleder for kultur, folkehelse og samferdsel i Finnmark. 

Formidling
Litteraturstrategien er utviklet av de tre nordnorske fylkesbibliotekene, i nært samarbeid med litteraturfeltet i landsdelen. Formålet med strategien er å bedre rammebetingelsene for nordnorske forfattere og for formidling av nordnorsk litteratur.
 
Stipend
Strategien omfatter blant annet et årlig nordnorsk stipend for skjønnlitterære forfattere på 100 000 kroner og 150 000 kroner i stimuleringsmidler. Stimuleringsmidlene skal gå til styrking av nordnorske forfatteres kandidatur for nasjonale stipender.
  
Strategien skal gjennomføres av de tre nordnorske fylkeskommunene i samarbeid med det litterære feltet, med Finnmark fylkesbibliotek som sekretariat de to først årene.

--Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge er glade for at det endelig foreligger en felles nordnorsk politikk for litteraturen i landsdelen, sier hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken.

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS