Har rustet opp Finnmark-veger for 230 millioner kroner
Snøskjerm Falkeberget Hasvik. (Foto Statens vegvesen)

Har rustet opp Finnmark-veger for 230 millioner kroner

Viktige strekninger er utbedret og sikret mot ras. Sentrumsområder har fått et løft, mens det ble lagt 44,1 kilometer ny asfalt på fylkesvegene i Finnmark i 2016.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 19.01.2017 01:35

Totalt har Finnmark fylkeskommune brukt om lag 230 millioner kroner på investeringer, større vedlikehold, skredsikring og dekkelegging i året som gikk. I tillegg kommer utgiftene til brøyting og annen drift, som var på rundt 200 millioner kroner.

De største enkeltprosjektene var Tarmfjordbakken på fylkesveg 98 i Tana og skredsikring på fylkesveg 19 ved Lerresfjord i Alta. Det siste prosjektet kom som følge av et større ras høsten 2015, og det ble gjennomført omfattende skredsikring før vegen åpnet for trafikk igjen i mai.

Tarmfjordbakken på fylkesveg 98 mellom Giilas og Rustefjelbma var i svært dårlig tilstand og har også vært en flaskehals for tungtransporten. Her er det skiftet ut masse i underlaget, vegen er rettet ut og den har blitt bredere. Totalt er det investert 45 millioner kroner i oppgradering av Tarmfjordbakken de to siste årene. Den «nye» vegen var ferdig i september.

Utbedring og asfalt
Andre vegstrekninger som Finnmark fylkeskommune har rustet opp i 2016, er en strekning på 2,5 kilometer på fylkesveg 890 mot Rødbergan i Tana og fylkesveg 885 i Sør-Varanger ved Langvasseid. I tillegg er det bygd nytt fortau ved nye Kirkenes skole og mot sykehuset. 

I Havøysund har det vært en større oppgradering av sentrum. Vegen er forsterket, det er bygd nye fortau mot hurtigrutekaia og asfaltert gjennom hele sentrum. Arbeidet startet i 2015 og ble avsluttet i sommer. 
Det har også vært høy aktivitet på dekkelegging over hele fylket. Totalt har 44,1 kilometer av fylkesvegene fått ny asfalt i 2016.

Snøskjermer 
Arbeidet med snøskjermer er også i gang. Totalt skal det bygges sju nye snøskjermer i Gamvik, Lebesby og Hasvik. Snøskjermen på fylkesveg 102 ved Falkberget er ferdig, mens snøskjermene på Nordkyn skal være ferdige til høsten, før vintersesongen setter inn.

Ferjekaier
I tillegg til utbedringene på vegsiden, er det gjort store investeringer på ferjekaiene i Finnmark. I Loppa er tre ferjekaier oppgradert - Tverrfjord, Bergsfjord og Sør-Tverrfjord. Disse ble tatt i bruk i bruk i 2016 og formelt ferdigstilt i sommer. På Nyvoll og Korsfjord (Eidsnes) i Alta kommune bygges helt nye ferjekaier. Disse gjøres ferdige i år.

(Pressemelding Finnmark fylkeskommune)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS