To reddet ved Makkaur

To reddet ved Makkaur

Lokal
Raymond Elde
Publisert : 17.01.2017 08:40

Rett etter klokken 07.30 ble to personer plukket opp av se aking redningshelikopter ved Makkaur i Båtsfjord kommune, etter at fiskebåten de var i fikk problemer og havarerte. 

Det var svært vanskelige redningsforhold. Det blåste liten storm fra sørvest og redningsskøyta "Reidar Von Koss" samt to trålere som kom til stedet klarte ikke å legge seg inntil havaristen for å redde de to om bord.  Det var heller ikke mulig for Sea Kingen å komme seg til havaristen via luft, da det var sterke fallvinder i området.

Mennene klarte så å svømme til land iført redningsdrakter. Politiet i Finnmark organiserte så redning fra land siden og tre skuterpatrulje med mannskap fra politi, Røde Kors, Sivilforsvar og helsevesen, ble sendt inn i området. Det var fortsatt for dårlig vær for at Sea Kingen kunne gå ned. Rett før klokken 07.00 roet vinden seg og Sea Kingen klarte da å ta seg til området og fikk plukket opp de to havarerte og fraktet til Båtsfjord. 

Tilstanden til de to er god.
-Politiet i Finnmark vil rette en stor takk til alle som bidro under redningsaksjonen, under svært tøffe forhold, sier leder for felles operativ enhet, politiinspektør Lars Blix Olsen, ved Finnmark politidistrikt

(pressemelding Finnmark Politidistrikt)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS