Lite fornøyde pasienter i Norge
Norske pasienter er ikke spesielt fornøyde sammenlignet med pasienter i andre land. (Illustrasjonsfoto)

Lite fornøyde pasienter i Norge

Ny undersøkelse om helsevesen i elleve land.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 14.01.2017 21:45

Norge kommer svakt ut i en ny internasjonal studie av hvor fornøyd du som pasient er med viktige deler av helsevesenet, ifølge Forskning.no. 

Blant de elleve landene i undersøkelsen kommer Norge nest dårligst ut når pasientene blir spurt om hvor lenge de måtte vente på time for å få legehjelp. Norsk helsevesen kommer også nest dårligst ut når pasientene blir spurt om hvor lenge de måtte vente på å komme videre til legespesialist. Hele 57 prosent av de norske pasientene forteller at de ventet i fire uker eller lenger på å komme til spesialisten.

Norske pasienter har i tillegg dårligere erfaringer enn de fleste andre lands pasienter, når de blir spurt om fastlegen hadde nok tid til å snakke med dem.

Selv om nordmenn som har møtt helsevesenet nylig generelt er mer misfornøyde enn pasienter er i andre vestlige land, gir nordmennene som blir spurt i denne undersøkelsen et overraskende svar når de helt til sist blir spurt om sitt generelle syn på helsevesenet. 61 prosent har svart at «mye er bra» med helsetjenestene i Norge.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS