To brudd reparert på kystfiberen

To brudd reparert på kystfiberen

IKT
Raymond Elde
Publisert : 15.01.2017 14:00
Sist oppdatert : 15.01.2017 18:10

søndag kl. 18:00
Dekningsdirektør i Telenor Mobil sier til iFinnmark.no at de siste skadene på kystfiberen mellom Berlevåg og Skjønes nå er reparert. Dermed er de 3 siste basestasjonene til Telenor mobil på nett, Gednje, Dikkevikfjell og Rambergan på Skjønes.
De 42 bredbåndskunder på Skjånes har nå fått internett tilbake etter å vært uten siden 27. desember..

lørdag kl. 20:00
TIl Berlevåg.com opplyste Telenor at det ene bruddet utenfor Berlevåg førte til at 5,8 kilometer med kabel måtte skiftes. Søndag må ytterligere ett parti til utbedres.

fredag kl.09:00
"Nordkkabel" i gang med å reparere skaden på kystfiberen mellom Berlevåg og Skjånes. Arbeidet pågår i området mellom Berlevåg og Tanahorn.

torsdag kl.22:00
Båtsfjord og Berlevåg har fått bredbåndforbindelsen tilbake.

torsdag kl. 03:00
Kystfiberen reparert ved Hamningberg. Alle fastelefonene i Berlevåg og Båtsfjord har forbindelse.
Basestasjonene for mobil i Båtsfjord på lufta igjen, mens noen i Berlevåg fortsatt er nede.
Vardø Radios stasjoner fra Båtsfjord og vestover er på lufta igjen.
Skjånes, 42 kunder, får ikke internett tilbake før skaden ved Omgang er reparert. Dette er omfattende arbeid som tar tid og avhengig av godt vær.
Bredbåndskundene i Båtsfjord og Berlevåg er fortsatt ute og her er det ikke kjent hva som er årsaken til feilen.

onsdag kl.22:00
Statens vegvesen har åpnet den vinterstengte veien mellom Vardø og Hamningberg for at entreprnørene skal komme seg fram til der kabelskipet "Nordkabel" kommer på land med kystfiberen. Det er bare de som jobber med kabelbruddet som får bruke veien.

onsdag kl. 17:00
Telenor har lyktes med en omlegging, og de fleste fastnett abonnenter i Båtsfjord har dermed fått tilbake summetone i telefonene sine. Det opplyser Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, melder NRK-Finmark.

onsdag kl.15:00
Fylkesmannens beredskapsavdeling har fått melding fra Telenor om at det er en omfattende skade på sjøkabelen ved Hamningberg. Tre kilometer av kabelene må skiftes og den nye kabelen må termineres på land.

onsdag kl.09:00
Kabelbåten "Nordkabel" i posisjon utenfor Hamningberg for å søke etter den skadde kystfiberen.

tirsdag kl. 20:00
Politiet i Båtsfjord og Berlevåg har døgnbemanning på kontorene sine som følge av beredskapssituasjonen etter fiberbruddet. De som ønsker helsehjelp må oppsøke helsesentret eventuelt oppsøke politiet.

tirsdag kl 14:10
Vardø Radios stasjoner i Berlevåg og Båtsfjord er også berørt.

tirsdag kl.12:00
Telenor har fått melding fra entreprenøren om at det første bruddet er ved Tanahorn, mens feilen fra i natt oppsto ved Hamningberg.

tirsdag kl.09:30
Telenor har nå to brudd på fiberkabelen langs kysten. Tirsdag 06:35 oppsto det brudd mellom Båtsfjord og Vardø. Tirsdag 27. desember ble det meldt om feil på fiberen mellom Berlevåg og Skjånes.

Tirsdag morgen mistet Berlevåg og Båtsfjord forbindelsen med omverden, dette rammer både internett, fasttelefon og Telenors mobiltelefonkunder.

--Vi har sendt ut entreprenør til feilen mellom Båtsfjord og Vardø. Vi vet ikke om skaden har skjedd på land eller i sjøen, sier Per A. Melling, informasjonssjef i Telenor til Nordkappnytt.

Feilen mellom Berlevåg og Skjånes er forventet rettet 11. januar. Kabelskipet «Nordkabel» ligger nå i Berlevåg å venter på bedre vær,






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS