Kong Harald seiler sørover
Kong Harald setter kurs for Tromsø. Sydgående Lofoten ankommer Honningsvåg 4 timer forsinket

Kong Harald seiler sørover

Lokal
Raymond Elde
Publisert : 10.12.2016 08:50
Sist oppdatert : 10.12.2016 09:41

Lørdag kl 08:50
"Kong Harald" er klar for å seile sørover. Kystvaktskipet "Barentshav" skal følge på sørover som en ekstra sikkerhet etter motorstoppen utenfor Nordkyn natt til fredag.

Fredag kl 19:20
"Kong Harald" skal forsøke å legge til kai i Honningsvåg, de føler vinden har spaknet så mye at det er forsvarlig å legge til kai.
Det er sent ut melding om at "Kong Harald" kansellerer alle anløp mellom Honningsvåg og Bergen.


Stormen slo til på Magerøya torsdag kveld klokken 22:30. I natt har Honningsvåg lufthavn målt nordvestlig stiv kuling til liten storm.

Radio Nordkapps værstasjon på taket til Nordkapp videregående skole viser vindkast opp i 41,5 meter per sekund (m/s) fredag klokken 00:07.

Følg værutviklingen i Honningsvåg TRYKK HER
Tekstversjon TRYKK HER

Mange veier er stengt. Nordgående hurtigrute «Spitsbergen» ligger i Bergsfjord i Loppa kommune å bakker kuling, de vurdere å seile tilbake til Tromsø. Hvis det skjer blir Øksfjord- Kirkenes- Tromsø kansellert.

Sydgående hurtigrute «Kong Harald» lå ved åtte tiden fredag morgen ved Altsula. I følge NRK-Finnmark rapporterte hovedredningssentralen om at «Kong Harald» hadde problemer med en av de to hovedmotorene utenfor Mehamn. Politiet satte stab og varslet tilgjengelige ressurser. Motorene skal nå være i orden igjen.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS