Sjarkhavn vil være i strid med gjeldene plansituasjon
Kommunestyret i Nordkapp ønsker flere liggeplasser for fiskeflåten. (Arkivfoto)

Sjarkhavn vil være i strid med gjeldene plansituasjon

Sjarkhavn ble tatt opp som sak i Nordkapp kommunestyre, på møtet den 29. juni.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.07.2021 13:33

Statsforvalteren i Troms og Finnmark er av den oppfatning at saken om sjarkhavn i Honningsvåg må behandles etter plan- og bygningsloven. 

--Etter det Statsforvalteren kan se av kommunens arealplan er gjeldene området, hvor plassering av sjarkhavn er tenkt, avsatt til farled uten noen nærmere bestemmelser. Vi kan ikke se at aktuelle område er omfattet av reguleringsplan eller områdeplan. Tiltaket vil dermed være i strid med gjeldene plansituasjon. Tiltaket må da enten fremmes gjennom en dispensasjonssøknad eller gjennom en reguleringsplan. Kommunen må selv ta stilling til hva som vil være mest hensiktsmessig. Vi ber om at Kystverket og andre berørte statlige etater står som mottakere ved neste høringsrunde, har Statsforvalteren skrevet i et brev til Nordkapp kommune. 

I Nordkapp kommunestyre den 29. juni ble det vedtatt Nordkappregionen havn må utrede hvordan man kan få flere liggeplasser for fiskeflåten. 

Shelterhavn SUS orienterte i mai Nordkappregionen havn om planene om en flytende sjarkhavn med flytebrygge og lager i Honningsvåg.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS