Måtte ivaretas ordførerens gjøremål
Nordkapp kommunestyre, tirsdag 29. juni.

Måtte ivaretas ordførerens gjøremål

Ordfører Jan Olsen besvarte et skriftlig spørsmål fra Arbeiderpartiets Kjell-Valter Sivertsen i kommunestyret.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 08.07.2021 21:40

Nordkapp kommune har i en ekstraordinær situasjon i mai og juni. Derfor ble varaordføreren frikjøpt. Det svarte ordføreren kommunestyret på et skriftlig spørsmål fra Arbeiderpartiet. 

Det skriftlige spørsmålet fra Kjell-Valter Sivertsen ble fremmet av Kari Lene Olsen i kommunestyret: 
«Får en del spørsmål fra medlemmer og kan være greit å få svart ut. Hvor hjemles vedtak om fri- kjøp av varaordfører? Reglement for folkevalgte beskriver vel bare den prosentandelen som varaordfører får som månedlig godtgjørelse, for møter, fungering ved ferie, sykdom etc.? Hadde også vært greit å vite om hvilke kostnader dette medfører?» 

Svaret til ordfører Jan Olsen (SV): 
Nordkapp kommune har ikke vært i en slik situasjon tidligere, hvor ordfører over en så lang periode har vært forhindret sine daglige gjøremål. Det vedtatte regelverk har derfor ingen eksakt beskrivelse av hvordan man håndterer dette. Det nærmeste som finnes av hjemler er i «Reglement for godtgjøring til folkevalgte i Nordkapp kommune» pkt 1 siste ledd som lyder «I de tilfeller varaordfører overtar alle ordførers gjøremål, herunder kontortid, gis godtgjørelse tilsvarende ordførerens fra første dag». 

Ut fra en erkjennelse av at ordfører på grunn av den ekstraordinære representasjon en rettsak er, ville være forhindret i å ivareta de daglige gjøremål, at det er forventet at varaordfører skal ivareta ordførers gjøremål når ordfører er forhindret, synes den eneste praktisk gjennomførbare løsning å være et frikjøp av varaordfører. Altså en rettsak over flere dager er et av «de tilfeller» som ovennevnte regel hentyder til.» 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS