Nesten halvparten i nord synes det er greit å sjekke mobilen i bil
Én av to synes dette er greit i stillestående kø eller lyskryss. (Foto: Frende Forsikring)

Nesten halvparten i nord synes det er greit å sjekke mobilen i bil

Å se ned og bort fra vegen bare et øyeblikk kan bli skjebnesvangert, ifølge utrykningspolitiet.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.07.2021 20:00

49 prosent i Troms og Finnmark sier det er greit at en bilsjåfør sjekker mobilen i stillestående kø eller lyskryss, ifølge en undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring. 

--Dessverre er det fortsatt altfor mange som «bare må» sjekke nyheter og være innom sosiale medier mens de kjører, uten tanke for hvilken fare dette kan innebære for både dem selv og andre trafikanter, sier Steven Hasseldal, sjef for utrykningspolitiet, i en pressemelding. 

--Om du gjør det regelmessig eller bare av og til spiller ingen rolle. Det er ikke greit, uansett, sier Roger Ytre-Hauge, fagsjef på motor i Frende Forsikring. 

I desember i fjor økte regjeringen straffen for mobilbruk i bil betydelig, etter initiativ fra blant andre UP og Frende. Fra 1 700 kroner i bot til 5 000 kroner og tre prikker i førerkortet. Der ser ut til å ha fungert. I første halvår 2021 skrev politiet ut 7 953 forenklede forelegg for mobilbruk i bil. Det er en nedgang på litt under ti prosent fra samme tid i fjor, da 8701 ble bøtelagt.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS