Ny daglig leder i Fiskarlaget Nord
Jon Erik Henriksen har startet jobben i Fiskarlaget Nord. (Foto: Norges Fiskarlag)

Ny daglig leder i Fiskarlaget Nord

Ivar Sagen pensjonerer seg og ny daglig leder er på plass.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 03.12.2016 09:45

Mandag hadde Jon Erik Henriksen første dag på jobb som daglig leder for Fiskarlaget Nord, skriver Kyst og Fjord.

Henriksen har bakgrunn som jurist og rådgiver hos Fiskeridirektoratet, er det nok ingen tvil om at 35 år gamle Jon Erik Henriksen vil være en annen type leder enn 69-åringen Ivar Sagen som nå pensjonerer seg.

Kunne gått før
Etter oppvekst i en fiskerfamilie, fiskeskipperutdanning og noe fiskerpraksis kom Sagen inn i «fiskeribyråkratiet» som fiskerirettleder på Nordkyn i 1976. Han flyttet to år senere til Trondheim for å jobbe ved Fiskarlagets hovedkontor. Her var han var til midten av åttitallet, da Sagen gikk over til en industribedrift som skulle produsere fabrikkutstyr for oppdrettsnæringa. Den bransjen gikk som kjent på en smell noen år senere, så i 1995 var Sagen tilbake hos Fiskarlaget som daglig leder hos Finnmark Fiskarlag som senere ble Fiskarlaget Nord.

Nyttig bakgrunn
Nysjefen har sin bakgrunn fra Fiskeridirektoratet, hvor han har tilbrakt til sammen sju år, først i kontrollseksjonen og etter sammenslåingen mellom Troms og Finnmark i forvaltningsseksjonen. 
--Men med oppgaver for alle seksjoner, så jeg kjenner systemet godt, og det vil nok være en fordel i sakene vi jobber med, mener Henriksen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS