Søker undervisningstillatelse til lakseoppdrett
Finnmark fylkeskommune ønsker undervisningstillatelse til lakseoppdrett. (Illustrasjonsfoto)

Søker undervisningstillatelse til lakseoppdrett

Dette ble vedtatt under hovedutvalget for kompetanse (HUK) sitt møte onsdag 30. november.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 01.12.2016 20:00

Finnmark fylkeskommune søker Fiskeridirektoratet om undervisningstillatelse for akvakultur av laks. Det søkes samtidig om å få leie ut tillatelsen til havbruksnæringa. 

Det er havbruksnæringa i fylket som vil ha ansvar for den operative driften ved sine eksisterende oppdrettsanlegg. Næringa er positiv til samarbeid med fylkeskommunen som skissert gjennom utkast til samarbeidsavtale, men det gjenstår nå å bli enig om den økonomiske delen av avtalen. 

I utkast til avtale er det foreslått at leieinntektene som fylkeskommunen får skal gå til et «Blått undervisningsfond». Søknaden vil bli sendt så snart som mulig etter at intensjonsavtale med en eller flere aktører fra næringa er på plass.

Formål
Undervisningstillatelsen kan tildeles med bakgrunn i opplæringstilbudet naturbruk og Vg1 Akvakultur ved Nordkapp videregående skole. Undervisningstillatelsen skal bidra til at elevene får en attraktiv, realistisk og god undervisning i praktisk akvakultur. Det er videre et mål at tillatelsen skal bidra til rekruttering til akvakulturnæringen.

Drift i 2017
Det er forventet at Fiskeridirektoratets behandlingstid er mellom 4 - 12 måneder. Fylkeskommunen håper på en snarlig avklaring og at undervisningstillatelsen kan være i drift i medio 2017 og innen nytt skoleår starter.

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune)






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS