Utbruddene i Berlevåg og Alta vokser
Smitteutbrudd i Berlevåg, en kommune med 932 innbyggere. (Foto: FHI)

Utbruddene i Berlevåg og Alta vokser

En stor del av innbyggerne i Berlevåg er i karantene.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 16.06.2021 09:30
Sist oppdatert : 16.06.2021 11:37

onsdag kl 11:00
Koronaoppdatering - skolen og SPAR stengt inntil videre

Pr. 16. juni kl. 11:00 er ni personer bekreftet smittet i Berlevåg, hvorav én person i dag. Over tre hundre berlevåginger, rundt en-tredje-del av innbyggere, sitter nå i karantene.

--Av smittevernhensyn må skolen dessverre holdes stengt ut uka. Vi beklager dette.

--SPAR melder at de fleste av butikkens ansatte sitter i karantene. SPAR holder derfor stengt inntil videre. Kundene henvises til Matkroken, og vi ber våre innbyggere om strengt å forholde seg til krav om avstand, også inne i butikken. Husk håndvask, desinfisering og munnbind, skriver Berlevåg kommune på Facebook.

onsdag kl 9
Tirsdag 15. juni klokken 22 hadde Berlevåg kommune registrert totalt åtte smittede personer av covid-19, hvorav fem det siste døgnet. 

80 personer sitter i nærkarantene, mens over 200 er i ventekarantene. 145 personer har blitt testet de to siste døgnene. Totalt er det 932 innbyggere i Berlevåg. 

Berlevåg kommune kan ikke si noe om hvordan smitten kom til Berlevåg, men det kan være knyttet til to arrangement 9. og 12. juni. Ikke alle de smittede har besøkt disse to arrangementene. 

Tirsdag fikk Alta kommune tre nye positive koronatester. Totalt er 19 i isolasjon og 230 i karantene i Alta. Det er 20 899 innbyggere i Alta kommune. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS