Røykvarslerens dag
Torsdag 1. desember er det Røykvarslerens dag.

Røykvarslerens dag

Skift batteri i røykvarsleren og test apparatet etter batteriskiftet.
Lokal
Kjell-Bendik Pedersen
Publisert : 01.12.2016 13:38

Røykvarslerens dag, den 1 desember, fokuserer på at alle husstander skal ha fungerende røykvarslere. 

Dette innebærer testing hver måned og batteriskifte hvert år, med mindre man har anlegg som er tilkoblet det elektriske anlegget i boligen eller varslere med 10 års batteri.

Aksjonen fremhever også betydningen av å ha flere røykvarslere og at disse sammenkobles (seriekobles).  Det er et minimumskrav med en varsler i hver etasje men samtidig er det slik at varsleren skal høres i alle rom når dører er lukket.   

Derfor er det svært viktig og en billig livsforsikring å montere varslere i sove- og oppholdsrom, slik at beboere på et tidlig tidspunkt blir varslet dersom uhellet skulle være ute. 

På landsbasis er det boligbranner som har flest hendelser og som tar flest liv. Derfor er det viktig å ta dette på alvor og ha et så godt og fungerende varslingsanlegg som mulig. 

Når det gjelder eldre folk som trenge hjelp for å skifte batteri på sine varslere, er det bare og ta kontakt med Nordkapp brannvesen. Brannvesenet kan treffes på telefon 78476542 eller ved å ringe servicekontoret på rådhuset. 

--Det å sjekke og bytte batteri på alle brannvarslerne, er en billig forsikring. Det sier Per Ivar Pettersen, brannsjef i Nordkapp, til Radio Nordkapp. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS