Tomflasker har gitt 150 millioner til Røde Kors
Panteautomater sørger for betydelig inntekter til Røde Kors. (Foto: Røde Kors)

Tomflasker har gitt 150 millioner til Røde Kors

Stor vekst i lotteriet siden oppstarten.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 30.11.2016 16:00

Pantelotteriet har vokst enormt siden starten i 2008, og har til nå bidratt med 150 millioner kroner til Røde Kors.

I begynnelsen var lotteriet tilgjengelig kun i utvalgte Rema- og ICA-butikker i Oslo. Nå er det på plass i 1898 butikker, og rundt 12 prosent av all pant brukes som innsats i Pantelotteriet. Nylig mottok generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland, en stor, symbolsk pantelapp på 150 millioner kroner fra lotteriet.

Viktige midler
--Pantelotteriet har blitt en utrolig suksess og bidrar med svært viktige midler til vårt humanitære arbeid. Dette er midler som kan settes inn akkurat der det trengs, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Bernt G. Apeland.
--I tillegg er det både spennende og miljøvennlig å delta, sier Apeland.


Halvparten av midlene til Røde Kors går til det lokale Røde Kors. Blant fylkene er det Oslo Røde Kors som mottar flest midler fra Pantelotteriet, og i fjor fikk de hele 2,5 millioner kroner til sitt arbeid.

Enkelt og spennende
Daglig leder i Pantelotteriet, Gaute Langdal, hadde glede av å overrekke pantelappen med 150 millioner.
--Vi er utrolig stolte av hva vi har oppnådd med Pantelotteriet. Nå har vi gått over 12 prosent i gjennomsnitt og i mange butikker er andelen betydelig større, sier Langdal.
--Jeg opplever at de fleste kundene ser på lotteriet som en enkel og spennende måte å støtte Røde Kors på.

Oslo på topp
Oslo er fylket hvor den største delen av panten går til Pantelotteriet, tett fulgt av Akershus og Telemark. Oslo-butikkene Meny Ringnes Park og Coop Mega Alexander Kiellandsplass samt Meny Fornebu i Bærum er helt på toppen i omsetning, hvor over 40 prosent av panten brukes i lotteriet. Det er foreløpig utbetalt 2 421 044 premier på til sammen 160 809 040 kroner. Så langt er det solgt rundt 935 millioner lodd av 50 øre per stykk.
Siden starten har 40 personer i Norge blitt millionær i lotteriet. Den siste vinneren var en pensjonist i Oslo som skulle besøke sin lokale Rema-butikk for å handle melk og juice, og kom ut med én million kroner i tillegg.

(Pressemelding fra Røde Kors)






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS