Ansatte i Kystverket må reise dagen før
Jan Morten Hansen, regiondirektør i Kystverket Troms og Finnmark. (Arkivfoto)

Ansatte i Kystverket må reise dagen før

Kystverket er misfornøyd med det nye ruteopplegget til Widerøe fra Honningsvåg lufthavn.
Flyplassen
Raymond Elde
Publisert : 30.11.2016 09:39
Sist oppdatert : 30.11.2016 09:42

De nye flyrutene fører til mye lengre reisetid for ansatte i Kystverket Troms og Finnmark. 

--I dag er det mulig for oss å komme til Oslo med kveldsavgangen fra Honningsvåg. Det er også mulig å få en hel arbeidsdag i Ålesund før reisen nordover. De nye rutene fra Widerøe fører til at vi må ta lunsjflyet fra Honningsvåg for å komme til Oslo og Ålesund. Skal vi ha en hel arbeidsdag i Ålesund kommer vi oss ikke lengre enn Tromsø på returen, noe som gir oss ekstra overnatting i Tromsø før vi kan returnere til Honningsvåg påfølgende dag. Resultatet er at det går med én ekstra arbeidsdag for oss med de nye rutene fra Widerøe, sier Jan Morten Hansen, regiondirektør i Kystverket Troms og Finnmark. 

--Dette betyr noe for oss sett opp mot at Kystverket har hatt om lag 400 enkeltreiser over Honningsvåg lufthavn så langt i år. Ikke bare for oss som jobber i Kystverket, men også våre brukere som vi betjener og som kommer til oss. For Kystverket fører de nye rutene til at vi vil benytte alternative reisemåter. Blant annet at vi velger å benytte oss av bil til en alternativ lufthavn med hensiktsmessige avganger. Dette fører til at Honningsvåg og Vardø blir nedprioritert. Sett i et lengre perspektiv vil dette medføre en nedgang i passasjergrunnlaget på lokallufthavnene. Over tid styrker ikke dette lufthavnene i distriktene, sier Hansen. 

--Det er ikke bare Kystverket som blir rammet av de nye avgangene. Jeg vil tro dette får konsekvenser for næringslivet i Finnmark, North Cape simulators i Honningsvåg, Repvåg Kraftlag og næringslivet i Nordkapp, sier Jan Morten Hansen.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS