Bevilget tilskudd til samiske språkprosjekt
Sametingsrådet har bevilget 1 627 000 kroner til blant annet stedsnavns-, ordboks-, språklærings- og spillapplikasjoner. (Illustrasjonsfoto)

Bevilget tilskudd til samiske språkprosjekt

Sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen synes det var mange gode søknader.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.05.2021 09:45

Sametingsrådet har bevilget 1 627 000 kroner til nordsamiske og 300 000 kroner til østsamiske språkprosjekt. 

De fem språkprosjektene som har fått tilskudd, er prosjekt som har som mål å utvikle applikasjoner. Det er både stedsnavns-, ordboks-, språklærings- og spillapplikasjoner.  

--Applikasjoner og digitale ressurser er gode verktøy i språkutviklingsarbeidet. Derfor ser Sametinget det som nødvendig å bevilge tilskudd til slike digitale ressurser, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR) i en pressemelding. 

NA Technologies AS får 300 000 kr i bevilgning til å utvikle og drive online-spillet New Amigos på østsamisk. New Amigos er en språklæringsapplikasjon. I dag er det få som prater østsamisk. Sametingsrådet mener at det er viktig at det utvikles digitale spill som bidrar og motiverer til å lære språk. 

--Online-spill som New Amigos er gode verktøy i språklæring, og Sametinget ser det som viktig at et slikt språklæringsverktøy lages til læring av østsamisk, sier Mikkelsen.

I Sør-Sápmi har Åarjelsaemin vierhtiesåafoe/Sørsamisk kunnskapspark fått 300 000 kroner i støtte til å utvikle en 3D-plattform som kan brukes som språkarena. Det er en digital plattform som kan brukes til opplæring, men også brukes som kommunikasjons- og språkarena. Plattformen har samisk språk og samiske områder/steder som grunnlag. Grunnsystemet kan også tilpasses til nordsamisk.

Den norske kirke skal i år også avholde samisk konfirmantleir, og har fått 97 000 kroner til formålet. Her vil både nord-, sør- og lulesamisk språk bli brukt, samisk ungdom fra hele Sápmi møtes med hver sine språk, og det er tilrettelagt for det.

--Jeg synes at det er gøy at vi har fått dele ut tilskudd til så mange gode søknader. Det gir stor motivasjon å jobbe med samiske saker når befolkningen viser så stor interesse i å utvikle samiske språk, sier Mikkelsen.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS