600 000 har ikke åpnet skattemeldingen
Fredag 30. april er det frist for innlevering av skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister. (Foto: Skatteetaten)

600 000 har ikke åpnet skattemeldingen

Fristen for å levere skattemeldingen er fredag 30. april.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 29.04.2021 11:00

Fredag 30. april er fristen for innlevering av skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister. Selv om over en million personer allerede har fått penger igjen på skatten, er det mange som ikke engang har åpnet skattemeldingen sin. 

--Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark i en pressemelding. 

Ni av ti har åpnet skattemeldingen og over to millioner har levert den. Mange som har levert skattemeldingen har allerede mottatt skatteoppgjøret og fått utbetalt skatt til gode. Leveringsfristen er 30. april og det er viktig å sjekke at opplysningene i den forhåndsutfylte skattemeldingen er korrekte.

--Det er viktig at du sjekker mer enn om du har foreløpig skatt til gode eller skatt å betale. Er det noe du selv må fylle inn, som ekstra inntekter, eiendom eller annen formue du har i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på. Det kan være at du skal ha mer penger til gode enn den forhåndsutfylte skattemeldingen viser, sier Schanke Funnemark.

Leverer du skattemeldingen innen leveringsfristen 30. april, kan du få utbetalt skattepenger du har til gode tidligere enn før. Mens alle tidligere måtte vente til tidligst sommeren med å få utbetalt penger til gode, har over en million lønnstakere og pensjonister allerede fått skatteoppgjøret sitt. Det er utbetalt nesten ti milliarder kroner i skatt til gode.  

Næringsdrivende kan søke om forlenget frist
I år får næringsdrivende mulighet til å utvide leveringsfristen lengre enn vanlig. Søker du utsettelse av fristen for å levere skattemeldingen for næringsdrivende for 2020, blir leveringsfristen i år automatisk forlenget fra 31. mai til 20. august 2021. Du søker om utsettelse på vanlig måte på nett.

Næringsdrivende som ikke søker om utsatt frist, og som ikke leverer skattemeldingen innen 31. mai, kan bli ilagt tvangsmulkt. Du vil også få tvangsmulkt hvis du får utsatt frist og ikke leverer skattemeldingen for næringsdrivende innen 20. august.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS