Generasjon Utøya
Generasjon Utøya har hatt norgespremiere. (Foto: Fenris Film)

Generasjon Utøya

En ny film om terrorangrepene i 2011 er på kino i Norge.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 26.04.2021 17:22

!Fv Aslaug Holm og Ina LibakI helgen var det norgespremiere på filmen Generasjon Utøya, en film som også hadde premiere hos Nordkapp kino. 

Fire unge kvinner som alle overlevde Utøya, har valgt å fortsette sitt sterke politiske engasjement. I Generasjon Utøya møter vi Ina Libak, Kamzy Gunaratnam, Line Hoem og Renate Tårnes. Filmen har aldersgrensen ni år, og er på 101 minutt. 

Det er Aslaug Holm og Sigve Endresen som har laget filmen, og den belyser terrorangrepet 22 juli for ti år siden på en ny måte. 

Denne gangen snakkes det mye om det som står bak terrorangrepet, og de tankene som får bedre og bedre fotfeste i Norge og verden. 

Det er antidemokratiske krefter, konspirasjonsteorier, angrep på ytringsfriheten og ekstremisme, som må bekjempes. Det er flere i filmen som kjemper hver dag mot disse holdningene som de har merket på kroppen. Mange sliter fortsatt med traumer etter Utøya 2011.

De unge politikerne opplevde å bli dødelig såret, eller så sine venner og kjæreste bli drept. Felles for dem alle er at de er tvunget til å bearbeide det som skjedde, og har valgt å jobbe aktivt videre for det de tror på. De kjemper videre, ikke bare på vegne av seg selv, men på vegne av en hel ungdomsgenerasjon samtidig som de gir håp til et helt land og folk. 

Filmen Generasjon Utøya bør alle se. Når vi går ut av kinosalen må vi alle slå ned på mobbing, forskjellsbehandling, angrep på demokratiet, både lokalt, regionalt, nasjonalt og på nettet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS