Formannskapet ga honnør til administrasjonen
Nordkapp formannskap, møtet mandag 19. april.

Formannskapet ga honnør til administrasjonen

Totalt var det rapportert inn omsetningstap på over 50 millioner kroner.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.04.2021 13:38

Formannskapet ga honnør til administrasjonen for rask og effektiv fordeling av covid-19-midlene til næringslivet i april. 

--På tur med hurtigruten til Honningsvåg for å starte jobben som næringskonsulent, fikk jeg tilsendt alle søknadene. Så laget jeg et regneark der jeg la inn alle omsetningstallene for de siste 24 månedene. Størst relativ tilbakegang var ett av kriteriene vi fordelte etter. Det er også tatt hensyn til hvor pengene vil ha størst effekt i hver enkelt bedrift, sa næringskonsulent Erland Pedersen til formannskapet på mandag. 

--Nordkapp Høyre har fått flere positive tilbakemeldinger fra næringslivet på måten midlene er fordelt, sa Sirin Høyen (H). 

--Hvilke dokumentasjon har man fått fra bedrifter og enkeltmannsforetak for å dokumentere omsetningsnedgangen? Det spurte Kari Lene Olsen (Ap) om. 

--Regnskapstallene for 2020 vil jo ikke være klare for senere. Vi må huske at dette hastet. Derfor må vi stole på at man rapporterer inn korrekte tall. Vi kan i ettertid ta en kontroll når regnskapstallene er klare, sa kommunedirektør Stig Kjærvik.

Totalt ble det fordelt 1,4 millioner kroner i denne runden. De som søkte har rapportert omsetningstap på til sammen over 50 millioner kroner. Bedriftene har fått støtte fra 7 000 kroner til maksimalt 100 000 kroner. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS