Ber Eskøy redegjøre
Fiskeri- og sjømatminister Odd-Emil Ingebrigtsen. (Foto: NFD)

Ber Eskøy redegjøre

Fiskeriministeren ber Eskøy redegjøre for bindinger som kan utfordre nasjonalitetskravet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.04.2021 05:36

Fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H ber i et brev til rederiet Eskøy AS fra Honningsvåg om en redegjørelse for mulige bindinger som bryter med nasjonalitetskravet i deltakerloven. Det melder Kyst og Fjord.

Deltakerlovens §5 stiller krav til at minst 60 prosent av aksjene i rederiet skal være på norske hender.

Før helga ble det kjent at den islandske fiskerigiganten Samherji, gjennom sitt tyske datterselskap Icefresh, kjøper 40 prosent av aksjene i Eskøy. Saken er ferdig behandlet og ervervstillatelse er innvilget for flere uker siden.

Spørsmålet fra fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen handler ikke om den saken, men om Eskøys fremstøt for å kjøpe båt og kvote.

Ingebrigtsen skriver:
--Vi har mottatt informasjon om at Eskøy AS skal ha lagt inn bud på et fiskefartøy eid av et selskap på Senja. For det tilfelle at dette er riktig, ber vi opplyst om det finnes aksjonæravtaler eller bindinger til eksterne i forbindelse med finansiering som påvirker eierrådigheten, siden dette kan ha betydning for ivaretakelsen av deltakerlovens nasjonalitetskrav og aktivitetskrav.

Odd Emil Ingebrigtsen medgir at det ikke er vanlig at et selskap blir bedt om å redegjøre for sine eventuelle bindinger på et så tidlig stadium av en kvotehandel.

--Hva som har vært vanlig vet jeg ikke, nå blir det kanskje det. Det er jo grunn til å være føre var, sier Ingebrigtsen, som varsler en generelt økt oppmerksomhet rundt deltakerlovens nasjonalitetskrav.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS