Mener forvaltningen av kongekrabbe har vært en suksess
Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen i Bugøynes sammen med Norway King Crab-sjef Svein Ruud og forskningssjef Roman Vasilyev. (Arkivfoto)

Mener forvaltningen av kongekrabbe har vært en suksess

Geir Adelsten Iversen har fått svar på det skriftlige spørsmålet om kongekrabbe.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.04.2021 01:30

Geir Adelsten Iversen, stortingsrepresentant for Finnmark Senterpartiet, stilte et skriftlig spørsmål til fiskeri- og sjømatministeren om kongekrabbe.

--Med de virkemidlene som er mulig for å hjelpe næringen i en vanskelig situasjon pga. covid-19, kan Fiskeridepartementet gjøre nye og mer grundige undersøkelser mht. krabbe kvaliteten på forskjellige steder i nord, da med sikte på å holde fisket åpent videre utover i april? Det var spørsmålet Adelsten Iversen stilte fiskeriministeren.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) har besvart spørsmålet. 

--Beslutningen om en stengning av kongekrabbefisket i april er en balanse mellom å beskytte kongekrabben i en periode hvor den er sårbar sett opp imot at dette er en periode med lavest fangstaktivitet, og dermed gir en lavere belastning for fiskerne, har Odd Emil Ingebrigtsen skrevet i svaret. 

--Forvaltningen av kongekrabbe og lønnsomheten i dette fisket har vært en suksess. Slik ønsker vi at det skal fortsette også etter covid-19. Derfor har jeg valgt å følge de faglige rådene jeg har fått for å begrense antallet skadde og døde krabber, og ikke utsette
Stengingsperioden, ifølge Ingebrigtsen. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS