Rettsforhandlingene avsluttet
Einar Hauge nærmest og Jan Olsen. Bilde er fra kommunestyremøtet 10. september 2020 der vedtaket som retten nå har tatt stilling til i tre dager.

Rettsforhandlingene avsluttet

Onsdag ettermiddag ble sluttprosedyrene gjennomført i Hammerfest tingrett.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 14.04.2021 17:33

Onsdag etter lunsj var det avslutning for arbeidsrettssaken mellom Einar Hauge og Nordkapp kommune.

--Man kan ikke bruke styringsretten for å fjerne en kommunedirektør i kontraktsperioden. Kommunen er erstatningspliktig etter usaklig oppsigelse, sa Anders Stenbrenden, Einar Hauges advokat fra Kluge Advokatfirma, i sluttprosedyren. 

--Vi ønsket en rettsmekling der erstatningen gikk til Hvite Busser eller andre veldige organisasjoner, men det avviste motparten. Saken har vært stor belastning for Hauge. Erstatningssum fra 75 000 kroner til 100 000 kroner kan være passende. Det blir opp til retten å avgjøre, sa Stenbrenden. 

--Hauge er urettmessig avskjedig. Hauge må tilkjennes erstatning etter rettens skjønn og få dekket saksomsetninger, var Anders Stenbrendens påstand.

--Stillingsvernbestemmelsene er i hovedsak viktige for vanlige arbeidstakere. Reglene om stillingsvern kommer ikke til anvendelse i denne saken. Kommunestyrets vedtak er innenfor styringsretten, sa Roar Bårdlund, kommunens advokat i Linnet & Co Advokat­firma DA, i sluttprosedyren. 

--Arbeidsavtalen mellom Hauge og kommunen sier ikke noe om frafall av styringsrett. Hauge ble verken avskjediget eller oppsagt. Kommunen har foretatt og vurdert at det er ikke urimelig å vike sete i fjorten dager. Kommunen hadde særlige tungtveiende grunner å frata Einar Hauge arbeidsplikten som kommunedirektør. Ordfører har gjort flere forsøk på å komme til en minnelig avtale om å vike til side, sa Bårdlund.

--Hauge har vært tydelig utad at han ville gjennomføre tiltak som ville påvirke den påtroppende kommunedirektøren. Han engasjerte juridisk rådgiver som ikke var ønsket av politisk ledelse. Hauge nektet å gjennomføre kommunestyrevedtak om nedbemanning, sa Bårdlund.

--Min påstand blir som i prosesskriv og innledning. Kommunen må frikjennes og tilkjennes saksomkostninger, sa Roar Bårdlund.

Dommen vil foreligge innen lovens krav, fire uker. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS