Mikkola: Vi må følge friluftsloven
Tor Mikkola, varaordfører i Nordkapp. (Arkivfoto)

Mikkola: Vi må følge friluftsloven

Tor Mikkola vitnet i arbeidsrettssaken mellom Einar Hauge og Nordkapp kommune.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 14.04.2021 13:33

Tor Mikkola (Sp), varaordfører i Nordkapp, vitnet i arbeidsrettssaken onsdag morgen. 

--Det var veldig kaotisk da Einar Hauge overtok som fungerende kommunedirektør i Nordkapp, 1. april 2020. Det var mange saker som hadde hopet seg opp. Vi hadde et godt samarbeid, sa Tor Mikkola i vitnemålet under arbeidsrettssaken onsdag morgen. 

--Jeg har ikke bedt Einar Hauge om å innføre tvangsmulkt, men jeg mener jeg ba om at det skulle sendes varsel om mulkt til Scandic. Når man setter opp skilt om at det koster penger å komme inn i et friluftsområde, gjør man noe ulovlig. Det er bare kommunen som har lov å sperre av et friluftsområde. Det formidlet jeg til kommunedirektøren. Hauge snakket om formannskapets vedtak, mens jeg snakket om friluftsloven, sa Mikkola i Hammerfest tingrett. 

--Vi hadde en topptung ledelse og når vi skulle kutte 20 millioner kroner i økonomiplanperioden måtte vi også kutte i ledelsen. Kuttet gikk på stillinger, ikke enkeltpersoner, sa Mikkola. 

--Den nye rådmannen var klar til å tiltre og det var riktig at Kjærvik startet før tiden. Det var ingen kritikk av Hauge, sa Mikkola. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS