Ville ha ny kommunedirektør raskt på plass
Jan Olsen, ordfører i Nordkapp. (Arkivfoto)

Ville ha ny kommunedirektør raskt på plass

Ordfører Jan Olsen forklarte seg i tingretten tirsdag formiddag.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 13.04.2021 13:27

Ordfører Jan Olsen (SV) forklarte seg i Hammerfest tingrett tirsdag formiddag. 

--Jeg har aldri sagt at Einar Hauge måtte slutte fordi han gjorde en dårlig jobb. Jeg ba han tre til side fordi den nye kommunedirektøren kunne begynne tidligere, sa ordfører Jan Olsen da han startet forklaringen i arbeidsrettssaken i Hammerfest tingrett på tirsdag. 

--Det var polarisert debatt lenge før Nordkapp-saken. I valgperioden før 2019 ble man nedstemt og latterliggjort av daværende posisjon. Alle samfunnstoppene tapte valget, inkludert de kommunale, da Senterpartiet og SV vant kommunestyrevalget i 2019. Administrasjonen respekterte ikke valgresultatet og neglisjerte meg som nyvalgt ordfører, sa Olsen.

--Budsjettvedtaket i 2019 har ikke noe med denne arbeidsrettssaken å gjøre. Honningsvåg er ikke større enn at når vi tar ned ei lærerstilling så vet alle hvem det er. Hadde det vært vilje ville vedtaket blitt gjennomført allerede i januar 2020, sa Olsen. 

--Det var et enormt trykk fra Scandic om å behandle løyvesaken. Det var ingen alternative vurderinger av jurist Rune Fjell i Nordkapp-saken. Senere avklaringer viser jo at det fantes, sa Olsen. 

--Det var Stig Kjærviks bekymring at det kunne bli gjort ting som låste han når han tiltrådte. Stemningsskiftet etter sommerferien førte til at noe måtte gjøres og få Kjærvik raskt på plass, sa Olsen.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS