Driftstilskudd til friluftsrådene i fylket
Anne Toril Eriksen Balto (Sp), fylkesråd plan økonomi og kultur/nestleder. (Foto: Lars Åke Andersen)

Driftstilskudd til friluftsrådene i fylket

FNF Troms og FNF Finnmark er samarbeidsforum for frivillige natur- og friluftslivsorganisasjoner i fylket og representerer rundt 21 000 medlemmer.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.04.2021 01:19

Fylkesrådet bevilger 1,4 millioner til drift av fylkets fem friluftsråd, og Forum for natur og friluftsliv (FNF) i Troms og Finnmark.

--Friluftsrådene og FNF er avgjørende samarbeidspartnere for friluftslivs- og folkehelsearbeidet i Troms og Finnmark. De er fremoverlente, har høy kompetanse og er viktige bindeledd mellom kommunene, frivillige organisasjoner og fylkeskommunen, sier Anne Toril Eriksen Balto (Sp), fylkesråd for plan, økonomi og kultur, i en pressemelding. 

Friluftsråd er interkommunale samarbeidsråd for friluftsliv. I Troms og Finnmark er alle kommunene med i et friluftsråd, bortsett fra Hasvik og Vadsø.

Friluftsrådene arbeider med en rekke felles oppgaver som friluftsskoler i feriene, ordførerturer, lavterskelaktiviteter, turkassetrim, utstyrsbaser, tilrettelegging av friluftslivsområder, styrking av allemannsretten, integrering m.m. I tillegg har de egne satsinger ut fra kommunenes ønsker. Prosjektene «Læring i friluft» og «Friluftslivets ferdselsårer» har særlig fokus framover, i tett samarbeid med FNF og fylkeskommunen.

--Hele tiltakskjeden i friluftslivet, fra sikring til aktivitet, løftes av friluftsrådene og FNF. De er dyktige og engasjerte aktører som legger grunnlag for et rikt friluftslivstilbud for hele befolkningen. Resultatet er økt bolyst, folkehelse og verdiskapning i vårt mangfoldige fylke. Gjennom det siste årets koronapandemi har friluftsliv vist seg viktigere enn noen gang, sier Balto. 

Fordeling av driftsmidler 2021
Finnmark friluftsråd, kr 215 000,-
Nord-Troms friluftsråd, kr 215 000,- 
Ishavskysten friluftsråd, kr 215 000,-
Midt-Troms friluftsråd, kr 215 000,-
Midtre Hålogaland friluftsråd, kr 215 000,-
Forum for natur og friluftsliv Troms, kr 215 000,-
Forum for natur og friluftsliv Finnmark, kr145 000,-
Sum: kr. 1 435 000,-






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS