Arbeidsrettssak i Hammerfest tingrett
Einar Hauge nærmest og Jan Olsen. Bilde er fra kommunestyremøtet 10. september 2020 der vedtaket som retten nå skal ta stilling til ble gjort.

Arbeidsrettssak i Hammerfest tingrett

Einar Hauge møter Nordkapp kommune i Hammerfest tingrett.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 12.04.2021 13:20
Sist oppdatert : 12.04.2021 13:22

I kommunestyremøtet 10. september 2020 ble det vedtatt at Stig Kjærvik umiddelbart skulle starte i jobben som kommunedirektør i Nordkapp.

Det var 20 dager før engasjementet til fungerende kommunedirektør Einar Hauge gikk ut, og engasjementet gikk ut 30. september. Dette vedtaket var Hauge uenig i og derfor er det arbeidsrettssak. 

--Spørsmålet for retten er om Einar Hauge ble avskjediget eller om det var en del av arbeidsgiver styringsrett. Hage ble fjernet på grunn av Nordkapp-saken og arbeidet med omorganisering. Han fikk ikke anledning til å forsvare seg før avskjedigelsen. Det sa advokat Anders Stenbrenden i innledningen til saken på vegne av Einar Hauge.

Rettssaken startet mandag klokken 9 og skal pågå til onsdag klokken 16. Det er Johanne Kristiansen ved Hammerfest tingrett som leder saken. 

--Hauge går til rettssak for bare seks arbeidsdager. Han har brutt sin arbeidskontrakt med Nordkapp kommune, og har ikke lidd noe tap. Hauge hevder Nordkapp-saken og omorganiseringssaken er bakgrunnen for denne saken. Disse to sakene har ingen ting med ønsket å få en permanent kommunedirektør på plass så fort som mulig, sa Roar Bårdlund, Nordkapp kommunes advokat, i Hammerfest tingrett. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS