Lebesby er klar for innovasjonskonkurranse
Sigurd Rafaelsen, ordfører i Lebesby. (Arkivfoto)

Lebesby er klar for innovasjonskonkurranse

Lebesby kommune ønsker forslag.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.04.2021 23:30

Lebesby vil bli Norges første digitale tilflyttingskommune, og inviterer nå kreative hoder, hjerter og hender til å komme med forslag til hvordan det kan gjøres.

I kamp med 42 kommuner har Lebesby blitt håndplukket av en fagtung jury til å delta i innovasjonsprogrammet Gnist. Nå blir kommunen en testarena for innovasjon og nyskaping knyttet til steds- og næringsutvikling i distrikts-Norge. Konkurransen skjer i samarbeid med Design og arkitektur Norge (DOGA) og innovasjonsklyngen Nordic Edge.

Problemet til Lebesby deles av mange distriktskommuner: fraflytting. I stedet for å se på fraflytting utelukkende som et problem, vil kommunen utforske hva vil det si å være en digital innbygger i Lebesby og lage nye verktøy for dialog og samhandling uavhengig av fysiske avstander. Ambisjonen er klar: Lebesby skal bli Norges første digitale tilflyttingskommune! 
 
Frist for å sende inn løsningsforslag er 7. juni 2021, og de to beste løsningsforslagene mottar 150 000 kroner til videre konseptutvikling.

Jublende ordfører
Ordfører Sigurd Rafaelsen (Ap) er jublende glad over at Lebesby kommune har blitt valgt til Gnist-programmet.
 
--Vi ser fram til samarbeid med det som for oss er nye kompetansemiljøer, som kan bidra til nye innfallsvinkler og perspektiver på et problem som angår mange distriktskommuner. Nå gleder vi oss stort til fortsettelsen, sier Sigurd Rafaelsen til Pressenytt. 

Lebesby kommune inviterer nå næringsliv og andre aktører til å komme opp med løsninger for digital samhandling med både fraflyttede og gjenværende innbyggere.

Gnist er inne i sitt andre virkeår. En sentral del av programmet er en behovsdrevet innovasjonskonkurranse. I fjor ledet dette til spennende nyskapingsprosjekter på Utsira i Rogaland og på Norefjell i Krødsherad kommune i Viken. I år er det altså Lebesby i Troms og Finnmark, i tillegg til Vang i Innlandet og Lund i Rogaland, som står for tur.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS