Unngå skattefeil når du leier ut
Utleie av hytta, huset eller leiligheten kan være en god mulighet til å tjene litt ekstra. Det er viktig å kjenne til reglene for skatt og hva du skal gjøre i skattemeldingen. (Foto: Helen Rist)

Unngå skattefeil når du leier ut

Skriv inntektene i skattemeldingen, er oppfordringen fra Skatteetaten.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.03.2021 23:30

Skatteetaten får flere opplysninger om hvor mye du tjener på å leie ut hytta eller bolig. Du må selv skrive inntektene i skattemeldingen.

Utleie av hytta, huset eller leiligheten kan være en god mulighet til å tjene litt ekstra, enten det er snakk om kort- eller langtidsutleie. Det er viktig å kjenne til reglene for skatt av inntekt fra utleie og hva du skal gjøre i skattemeldingen. Kortidsutleie og utleie av fritidseiendom som hytte er for eksempel alltid skattepliktig for all inntekt over 10 000 kroner.

--Det er som med annen inntekt. Sørg for at inntekter fra utleie føres opp i skattemeldingen din. Det er første bud, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten, i en pressemelding. 

Nå er det lettere å fylle inn riktig
I år vil flere personer med utleieinntekter få opplysningene enten forhåndsutfylt, eller som et tilbud om en utvidet veiledning når de logger seg inn i skattemeldingen. De vil kunne se opplysninger som Skatteetaten har fått innrapportert og på enkelt vis klikke videre for å bekrefte at det skal føres inn i skattemeldingen.

Fra 1. januar 2020 ble alle selskaper som formidler utleie av bolig pliktige til å rapportere opplysninger om utleieforholdet til Skatteetaten. Det betyr at du som har leid ut gjennom et formidlingsbyrå vil kunne få utleieinntektene dine vist som et forslag til å ta med i skattemeldingen.

Det er Gjengedal glad for:

--Vi får stadig flere opplysninger fra tredjeparter som blant annet formidlingsselskaper. Det gir oss bedre oversikt over hvor mange som har inntekter fra utleie, og gjør at vi kan gjøre det enklere for deg å fylle dette ut riktig i skattemeldingen, sier Gjengedal.

Mange vil i år få ekstra hjelp til å fylle inn riktige opplysninger i skattemeldingen gjennom det som heter utvidet veiledning.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS